Ingrid goes International! - Reisverslag uit Graz, Oostenrijk van ingridingraz - WaarBenJij.nu Ingrid goes International! - Reisverslag uit Graz, Oostenrijk van ingridingraz - WaarBenJij.nu

Ingrid goes International!

Door: Ingrid

Blijf op de hoogte en volg

14 Maart 2006 | Oostenrijk, Graz

Hallo liebe leute!

Tja, tja.. daar ben ik alweer.. nu officieel in een internationale klas, of niet.. ;) Laat ik zeggen, de Tsjechen (met z’n 10en) en Hongaren (2) zijn gearriveerd.. Wel een leuke week mee gehad!
Dinsdag hadden we grote ontmoetingsavond in O’Carolines (mijn favoriet hier!) en het lijken me heel aardige mensen! Op woensdag hebben we een city-tour gemaakt (uhmz.. ik woon hier al vijf weken.. haha!), en alles hier in Graz bekeken.

Verder ben ik erg creatief geweest en heb ik mijn eigen rooster in elkaar gezet. Het is een heus pretpakket geworden!! Zo heb ik verschillende soorten muzieklessen (dwarsfluit, gitaar, dansen, zingen, …), handvaardigheid, drama en Engels.
Deze lessen volg je gewoon in de klas die het normaal heeft, dus echt sprake van een Internationale klas is er niet, want de meesten zijn hier om hun Duiste spraak te verbeteren (het zijn ook lang niet allemaal mensen die op een PABO zitten..) en volgen dus niet dit soort lessen. De enige les die we echt alleen met deze mensen hebben, is drama. Afgelopen vrijdag hadden we dit voor de eerste keer (4 uur lang..), en het was ontzettend lachen! Het is de bedoeling dat we uiteindelijk een voorstelling eruit krijgen, die we hier opvoeren.
’s Avonds hebben we Martina hutspot laten proeven, het wordt binnenkort dus een Tjechische avond ;)

Zaterdag was toch wel de leukste dag: skiën!! En jawel, omdat ik de naam ‘pistekneus’ heb, kreeg ik een leraar aangewezen. Maar die dacht, nadat ik de kinderenpiste gedaan had (lees: alleen maar vlak, gillende kleuters met sleetjes..), dat ik het wel allemaal kon en werd ik gelijk in een megalift gezet die twee kilometer omhoog ging, en waar ik uitkwam op een rode piste.. Boven op de berg sneeuwde het keihard (er was lawinegevaar.. fijn), en moest ik door allemaal ‘enge’ stukken skiën (eng is hier het woord voor krap, maar het was werkelijk supereng!).. meneer de leraar was kilometers voor mij, ik reed dwars door de hoge sneeuw en kwam er als sneeuwpop uit.. dit was toch niet helemaal wat ik voor ogen had.. moest ik dit werkelijk de hele dag volhouden??
Maar goed, ik besloot toen op mijn eigen houtje een andere piste te gaan verkennen.. zo’n enge leraar wil ik niet! En nadat de meneer van de lift mij had uitgelegd hoe eigenlijk zo’n sleeplift werkt (zelfs daar was ik een kneus in..).. zoefde ik toch wat fijner naar beneden. En zo ben ik uren doorgegaan, met veel vallen en opstaan, maar na de middag zoefde ik zelf als een heuse lawine naar beneden! Erg gaaf, vooral als je leraren boven je, vanuit de lift”, “bravo” en “super” hoort roepen! Het enige wat ik nog moet oefenen, is zwaaien en skiën tegelijk..

En verder gaat alles hier z’n gangetje wel. Ik zal eens wat vaart achter mijn foto’s zetten, want dat is nog een heel gepuzzel :S Er mogen maar een bepaald aantal foto’s op de site staan.. dus ik ben al de tweede begonnen (www.picturetrail.com/ingridingraz2) en binnenkort mijn derde.. (dan dus met een 3 erachter)
Verder niet veel nieuws, maar een keer een wat korter bericht leek me voor jullie ook wel goed! :p

Wederom, viel liebe GruBe!

• 15 Maart 2006 - 10:49

Fam. Worst:

Fijn om te lezen dat je het zo goed naar je zin hebt! Hopelijk kom je zonder gips weer thuis. Wanneer is dat ook alweer? Groetjes van ons allen.
    Rita Worst

• 15 Maart 2006 - 12:39

Vincent:

He zus!

Wel oppassen he met skieen! maar nog heel veel plezier daar en ik spreek je binnenkort wel fftjes!!

owja, heb een cadeautje hier voor je :)

kus van de barmhartige broeder uit het oosten

• 16 Maart 2006 - 14:35

Mirjam:

heeeee meisje!!
    zullen we dat maar doen dan? dagje wisselen? neit langer hoor want ik heb maar 1 dikke trui mee!!heeel veel plezier nog daar en 5 mei dan gaan we even heel hard uit ons dak bij het bevrijdinsfestival in het MOOIE en (hopelijk) zonnige zwolle! dag meisieee xxx

• 18 Maart 2006 - 16:18

EP:

He pistekneusje
    gaat wel goed daar als ik dat zo hoor:)
    gaan samen ook nog wel een keer op wintersport en dan mag je het skieen aan mij leren.
    spreek je vanavond wel weer en dit keer maak ik je in met mijnenvegen;)
    Dikke kus uit NL

• 22 Maart 2006 - 15:33

Joost Kieft:

Het is toch allemaal net anders dan jullie (en wij) ervan verwachtten. Ik hoop dat je de laatste weken nog veel nieuwe ervaringen opdoet in 'de internationale klas'

• 23 Maart 2006 - 10:01

Claude:

He meis, wat jammer dat de internationale klas iets anders is dan je had verwacht. Gelukkig heb je wel een leuk pretpakket in elkaar kunnen zetten.
    Leuk he, skien?? Ik had je graag als sneeuwpop van de piste af zien skien.. Nog veel plezier. Groetjes vanuit Kopenhagen.

• 24 Maart 2006 - 13:43

Hans:

Hey ingrid,

Zo te lezen vermaak je je wel daar in Oostenrijk! pretpakket qua lessen en nog veel skieën ook. Veel plezier nog daar en Geniet van alle avonturen!

Groeten Hans