In en rond Graz
Door: Ingrid
06 Februari 2006 | Oostenrijk, Graz
Hallo allemaal!
Nog steeds bestaat mijn leven hier uit niet naar school gaan.. haha!
Maar ik doe hier wel allemaal andere leuke dingen!
Vrijdag zijn we meegeweest met een lerarenuitje. Buiten Graz zijn we naar een grote ijsbaan gegaan. Eerst hebben we zelf lekker geschaatst (dat was lang geleden voor mij!!) en toen alle leraren er waren, begon het EisstockschieBen.. Het was geen curling, het was meer een soort bowlen op ijs... en dat is toch niet mijn sterkste punt! Je speelt het in twee teams, en je gooit met een mega-dikke frisbee met slurf naar een blokje op het ijs. Als je hier het dichtst bij ligt als team, moet het andere team proberen nog dichterbij te komen.. tja..
Marie-Claire bevroor na een tijdje ongeveer, en ik had ook meer ogen naar warme chocolade melk, dan het geklungel van mij, dus wij gingen alvast naar binnen.
We hebben nog een pizza met z'n allen gegeten en nog nageborreld.
Weer in Graz ben ik met MC naar haar haar huis gegaan, en hebben we lekker een meidenavondje gehouden (lees: Volle maan gekeken en veel chocola gegeten)
De volgende dag heb ik hier eindelijk een Aldi gevonden. Een winkel met normale prijzen.. want die zijn hier schaars!
Wie heeft er trouwens nog lekkere vega oventips? (waar je dus echt niks hoeft voor te koken op een gasfornuis). Het geval is: net voordat ik in dit huis kwam, is er een feestje geweest, en is iemand op de kookplaat gaan zitten.. die is nu zeker niet meer bruikbaar (zie op mijn foto-site: www.picturetrail.com/ingridingraz)!! Ik ben de pizza's en gepofte aardappelen een beetje zat..
Ze hebben hier ook andere eetgewewoonten.. Het is hier twee keer per dag warm eten, ze hebben hier geen normaal brood, ze lengen sap aan met water, het wordt hier nauwelijks 'puur' gedronken en ze hebben veeeel minder in de supermarkt dan in Nederland..
Maar goed, na het inkopen, zijn we naar de Schlossberg gegaan, waar je een ontzettend mooi uitzicht op Graz hebt!
Het is hier nu wel weer kouder geworden, af en toe sneeuwt het heel licht! Misschien komt er volgende week meer sneeuw (het is nog niet zeker aan welke kant van de Alpen het valt)!
's Avonds zijn we naar de Opera gegaan. We hebben een ontzettend mooie operette gezien (meer te vergelijken met een musical)! Zeker voor herhaling vatbaar!
Daarna zijn we uitgeweest in een Irish Pub. Weer gezellig druk :)
Ze hebben hier`trouwens heel veel pubs!
De volgende dag heerlijk uitgeslapen. Ik heb gelunched met Marie-Claire in de stad. Honderd uitgepraat over haar nieuwe liefde (tenminste ze is erg verliefd...), uiteindelijk hebben we er 2,5 uur gezeten!!
Thuis heb ik niet veel meer gedaan, lekker lang gebadderd en gelezen.
Na gisteren vroeg naar bed geweest te zijn, moesten we vandaag om 9 uur op de Pedak zijn. Hier kregen we te horen dat er nog steeds niet echt een programma voor ons is.. De komende twee weken hebben we alleen Duitse les, en we kunnen af en toe eens in een klas meekijken.
Vandaag hebben we snel een kijkje genomen bij de kleuters (dit staat hier apart van de basisschool: Vorschule, ze beginnen hier met 5,5 jaar en zitten er eigenlijk maar een jaartje). Het kwam op mij heel chaotisch over. De klas bestond uit 12 kinderen, en als er stagiaires zijn, zijn dat er vaak 10 gelijk!
Ik mag blij zijn dat ik op de Nederlandse PABO zit, de leraren hier vinden het namelijk heel raar dat je als stagiaire al op je eigen manier lesgeeft.. hier hoor je een kopie te zijn van de PABO-leraren.. jezelf zijn mag pas als je je diploma hebt...
We mogen volgende week muziekles geven aan deze kinderen. We gaan ze een Nederlands liedje leren, en deze gaan ze opvoeren tijdens de Europa-week!
Later deze ochtend hebben we een wiskunde-les meegemaakt bij de eerste klas van de middelbare school (deze hauptschule begint als je 10 jaar bent, de Volksschule (basisschool) is dus van 6 tot 10 jaar). Eerst hebben we iets over onszelf verteld, en de kinderen vonden het geweldig om woorden in het Nederlands te horen. De les zelf ging over schaalverdeling, en dit werd uitgeprobeerd op echte kaarten/plattegronden die de kinderen zelf hadden meegenomen. Het was vooral een klassikale instructie. Maar zo was alles voor ons ook heel duidelijk te volgen.
Morgen hoor we eindelijk meer over ons rooster voor de komende twee weken.. Ik hoop wel dat mijn dagen iets gevulder zullen worden. Vrije tijd is zeker leuk, maar ik ben ook heel benieuwd hoe het hier op de PABO gaat! En die vrije tijd hebben we zo-ie-zo veel hier, want na deze 2 weken les, hebben we alweer 2 weken vakantie..
Bis bald und viele liebe GruBe!!
Nog steeds bestaat mijn leven hier uit niet naar school gaan.. haha!
Maar ik doe hier wel allemaal andere leuke dingen!
We hebben nog een pizza met z'n allen gegeten en nog nageborreld.
Daarna zijn we uitgeweest in een Irish Pub. Weer gezellig druk :)
Ze hebben hier`trouwens heel veel pubs!
Thuis heb ik niet veel meer gedaan, lekker lang gebadderd en gelezen.
Bis bald und viele liebe GruBe!!
06 Februari 2006 - 18:17
Melissa & Charlotte & Rita:
Heey ingrid... leuke site!is het daar ook een beetje leuk? hoop het wel.de laatste opkomst was met de welpen!nou succes doei doei! -
06 Februari 2006 - 21:03
Erik-Paul:
He meisie!
Ook al spreek ik je haast elke dag,
blijf van je site ook nog op de hoogte hoor! en aan de grote van de verhaaltjes te zien heb je inderdaad een boel vrije tijd:)
Ach maak er in graz dan maar een mooie vakantie van en ik kom je er 24feb t/m 5maart zekers bij helpen!
Dikke kus van je vriend -
06 Februari 2006 - 22:27
Jeroen:
Hey Hop,
Zo zie ik je in tyden niet en zo weet ik mekant welke kleur sokken je vandaag weer aantrekt. :)
Vinnet zeker leuk om zo even in me eigenste vrije minutjes met je mee te leven. Ben ik ook ff een beetje op vakantie. Vergeet je je swing niet te oefenen want voor je het weet sta je in NL weer te midgetgolven. Goed ik ga weer plaatjes van Dreadlock Pussy uitzoeken om ook mijn eigen site bij te houden.
Groets & kus, Jeroen -
07 Februari 2006 - 05:44
Berry:
Lieve Ingrid Humpje !
Fijn dat je het leuk hebt daar en dat je tijd krijgt ff om je heen te kijken, ook leuke website ! geniet ervan ! -
07 Februari 2006 - 16:20
Steven:
ha inge!
leuke foto's, ziet er gezellig uit :) -
08 Februari 2006 - 09:27
Sebastiaan:
hey hopje klinkt gaaf daar maar ik geloof dat jij je in de sahara nog zou kunnen vermaken ;)
hier een klein receptje voor de oven: courgette in de lengte doorsnijden uithollen en de inhoud mengen met allemaal groenten noten en kaas en dan in de halve courgette proppen, kaas erover en dan in de oven eerst op een lage temperatuur en aan het eind nog even hoog zetten voor een krokant korstje
eet smakelijk, ik heb hier in spanje trouwens twee chica´s uit zwollywood leren kennen, niet van jou kaliber maja daar zijn er niet veel van ;)
tot gauw
kwak kwak uit bad -
09 Februari 2006 - 17:31
Claude:
Hey meis,
Wat leuk om je net ff gesproken te hebben. Super leuke foto's!! Zo te zien verveel jij je geen moment. Geniet er van.
Greetz Claude.