Winter Praxis
Door: Ingrid
17 Februari 2006 | Oostenrijk, Graz
Halloooo :)
Het was weer een weekje vol stage en Duitse les.
Maar deze keer bleef het niet alleen bij het zitten achter in de klas!
Op dinsdag ben ik wezen skien met de kinderen van groep 3!!
's Ochtends zijn we met de bus vertrokken naar Hebalm. Hier werden de ski's ondergebonden en alle kinderen zoefden de berg af (ze leren hier volgens mij eerder skien dan lopen!). Dat deed pistekneus Ingrid toch iets anders.. hellup!!
Ik zoef ook wel de berg af, maar toch iets minder elegant dan de kinderen, haha!
Na dit 2,5 gedaan te hebben, strompelde ik met een blauwe heup en gesneden vingers (nee, ik breek niks, ik haal mijn vingers open aan mijn ski's)(vraag me niet hoe...) weer terug. Maar ik heb een heerlijke dag in de zon en sneeuw achter de rug!
Ook de volgende dag was geen gewone stagedag. De kinderen van groep 4 gingen schaatsen en natuurlijk mocht juf Ingrid mee :) Dit ging me gelukkig wat beter af, en zo zoefde ik (dit keer wel elegant, op mijn kunstschaatsen met roze veters!!) met de kinders aan mijn hand over het ijs.
De volgende ochtend bleek dat we net op tijd waren voor dit soort activiteiten, want het begint nu echt te dooien! :(
Elke avond is op het journaal te horen wie er nu weer een daklawine op zijn hoofd heeft gekregen!
Naast alle lessen, is het ook wel eens tijd voor de cultuur hier.
Zo heb ik afgelopen maandag Schloss Eggenberg bezocht.
Een groots huis, met 365 ramen, 52 deuren en 4 torens: het huis van de tijd :)
Hierbij was een grootse tuin, met allemaal pauwen!! Heel gaaf, en ze eten zo uit je hand!
Al betwijfel ik of dat nu nog wel mag, gisteren is namelijk de eerste vogelgriep hier geconstateerd..
Afgelopen dinsdag was weer de pubquiz, en, hoe verrassend.., we hebben helaas weer de laatste plek behaald.. Maar we krijgen nu wel steeds het grootste applaus!! Haha :D
Volgende week komt er wat meer cultuur aan te pas, dan heb ik namelijk vakantie!
Op maandag ga ik naar Wenen toe, woensdag tot en met vrijdag is mijn moeder hier en dan die zaterdag blijft Erik-Paul hier 8 dagen!!
Ik heb er echt zin in! :)
Na deze 2 weken komen de Hongaren en Tsjechen ook. Hier ga ik dan samen les mee volgen aan de Pedag. Ik ben heel benieuwd hoe dat zou zijn!
Ik ben ook heel benieuwd naar al jullie verhalen in Nederland, of waar dan ook ter wereld!!
Volgende week horen jullie weer meer van mij!
Mijn ski en schaatsfoto's zijn weer te zien op: www.picturetrail.com/ingridingraz
Het was weer een weekje vol stage en Duitse les.
Maar deze keer bleef het niet alleen bij het zitten achter in de klas!
Op dinsdag ben ik wezen skien met de kinderen van groep 3!!
Naast alle lessen, is het ook wel eens tijd voor de cultuur hier.
Zo heb ik afgelopen maandag Schloss Eggenberg bezocht.
Een groots huis, met 365 ramen, 52 deuren en 4 torens: het huis van de tijd :)
Ik heb er echt zin in! :)
Volgende week horen jullie weer meer van mij!
17 Februari 2006 - 14:53
Rianne:
Nou Ingrid hier een berichtje van mij!
Fijne vakantie daar in Graz! -
17 Februari 2006 - 16:24
Kim:
Vakantie!!! jullie zijn daar toch om hard aan 't werk te gaan of is 't allen maar skien enzo?? haha, nou wij hebben nu ook lekker een weekje vakantie, onze eerste stageweek zit erop! Heel veel plezier nog en we spreken elkaar!! kuzzz -
17 Februari 2006 - 17:05
Claire:
heey akela,
ik heb net je fotoows bekeken... zo te zien is het daar wel gezellig!
groetjes en tot gauw -
21 Februari 2006 - 16:37
Ward:
Hee Ingrid!
Niet te wanhopig over komen hoor ;) Klinkt allemaal mooi daar! Ik zou ook wel weer even een stukje willen wintersporten... Gaat het nu zo enstig dooien dat je binnenkort ook niet meer kan skiën en schaatsen? Zou jammer zijn voor EP.
Als die Tjechen en Hongaren komen moet je natuurlijk wel even contacten gaan leggen, he! Dan kunnen we daar ook eens met de Stam gaan Zomerkampen :)
Succes met herstellen van je sporten en heel veel plezier daar nog!
Groeten! -
22 Februari 2006 - 11:21
Jesper:
Jooow Ingrid, ga zo door dan kun je met de volgende winterspelen mee doen:D Leuke foto's, succes nog!! xx -
23 Februari 2006 - 12:48
Léontine:
Hey meis!
Goed te lezen dat je het zo naar je zin hebt!! Ben echt blij voor je! Leuk ook dat je ma en Ep langs komen!! Fijne vakantie!
Kus Léontine -
26 Februari 2006 - 20:17
Ina:
Leuke foto's en ik lees dat je het prima naar je zin hebt (nu natuurlijk helemaal met je moeder en EP daar) VEEL PLEZIER! -
27 Februari 2006 - 13:06
Claude:
Hoi hoi,
Even een klein berichtje vanuit Kopenhagen. Zo te lezen en aan de foto's te zien vermaken jullie je prima!! Ik ben jaloers, want ik wil ook wel skien...
Geniet ervan!! -
28 Februari 2006 - 14:32
Vincent:
Ha zus!
het was gezellig vorige week!!
kus uw broeder -
04 Maart 2006 - 23:15
Claire:
heey akela,
wanneer krijgen we weer bericht van je? je bent vast veels te druk geweest met Ep :P
tot m@ils!
kus